ED House / Eduardo Guzmán Rivera + Juan Carlos Muñoz Del Sante

first_img Houses ArchDaily Projects Photographs:  Cristian Muñoz Del Sante Manufacturers Brands with products used in this architecture project ED House / Eduardo Guzmán Rivera + Juan Carlos Muñoz Del SanteSave this projectSaveED House / Eduardo Guzmán Rivera + Juan Carlos Muñoz Del Sante Project gallerySee allShow lessCoalimex / G8A Architecture & Urban PlanningSelected ProjectsMinoyanagi House / TABSelected Projects Share Save this picture!© Cristian Muñoz Del Sante+ 29 Share “COPY” ED House / Eduardo Guzmán Rivera + Juan Carlos Muñoz Del Sante ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/568080/ed-house-eduardo-guzman-rivera-juan-carlos-munoz-del-sante Clipboard Chile 2014 Area:  250 m² Year Completion year of this architecture project Architects: Eduardo Guzmán rivera + Juan Carlos Muñoz Del Sante Area Area of this architecture project CopyHouses•Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/568080/ed-house-eduardo-guzman-rivera-juan-carlos-munoz-del-sante Clipboard Year:  Manufacturers: Aislapol, MK, Tejas de ChenaCollaborators:Rodrigo MorenoConstruction:www.constructorahh.clStructure Engineer:Roberto Stocker LagosCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Cristian Muñoz Del SanteText description provided by the architects. The ED house is south of Chile, in the Araucania region, located on land with steep slope that ends at the lake.Save this picture!© Cristian Muñoz Del SanteUndermines the house on the ground so as not to interrupt the view of the houses that are on the back of this, and that in the future will be built, allowing the lake view over the roofs of the house. not block the rear view of the terrain, it is proposed that the house does not grow in height, but rather along the dimension, considering parallel to the lake.Save this picture!ElevationProgrammatically the house thought the criteria to accommodate two families simultaneously, with the core of the house a large living room that could contain these two families staying in the same resort as a meeting. therefore the house is in two oblong on the ground level, so to check the privacy between the two volumes.Save this picture!© Cristian Muñoz Del SanteThe upper floor is accessed via external stairs and paths that plunge into the ground to reach the level 0.00 for access to the house, only volume containing bedrooms.Save this picture!SectionA silver lake level is reached via the staircase connecting the two volumes, or on the outside of the house, a joint program was left in this area because it is the sector that have more proximity to the lake, where the kitchen, bar, family room, and a barbecue with all the lake view, added to this, enclosures bedrooms.Save this picture!© Cristian Muñoz Del SanteMaster bedrooms on both volumes were placed at the ends of the house with the intention of giving them privacy and best views of natural landmarks that are nearby.Save this picture!© Cristian Muñoz Del SanteDue to the steep slope that has the land, the house is in a holding tube reinforced concrete plate that goes into the lake, supported by concrete ribs that give rigidity and support much of the house.Save this picture!Floor PlanTo project the envelope material to respond optimally to sudden temperatures, winter and summer was looking, it was also to furnish material to reduce pollution, opting sip panels. For both the exterior and the interior.Save this picture!© Cristian Muñoz Del SanteFor concrete slabs Aislapol plates integrated way to reduce heat loss per floor were used, and for heaven panels 160mm sip, getting well in terms of optimizing thermal climate.Save this picture!© Cristian Muñoz Del SanteAn important issue was the ventilation of the house to the intense heat, so it was available in both volumes criterion cross ventilation (see section reference fixture.) Across the ridge of the house was available windows mobile automated ways leveraging current arming winds coming in from north / south.Save this picture!© Cristian Muñoz Del Sante “COPY” Photographs CopyAbout this officeEduardo Guzmán rivera + Juan Carlos Muñoz Del SanteOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesWoodHousesChilePublished on November 18, 2014Cite: “ED House / Eduardo Guzmán Rivera + Juan Carlos Muñoz Del Sante” 18 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more